Skip to main content

review...

hye... currently, im at caun's , bndr laguna merbok.. teacher do give us the most sayang bbm .. fyi stands for balik bermalam.. ahhaa
my presentation for malay language class turn to the political coversation...
yeah.. got to admit it.. it's quite awkward la.
one of my classmate do asked me about BERSIH..
well.. im not a debater.. it had cause me to be quite emotional..
she asked do you agree or not about the Bersih..
then.. without thinking so much....
i said.. saya menyokong perhimpunan tersebut kerana ianya merupakan suara hati rakyat mengenai ketidakpuasan hati mereka trhp k'jaa.. look.. it's wrong fact.. but it more on the election.
the class had turn... no suitable words for it...
then, some of my classmates.. called me .. oiii bersihh... kureng tol la...
yahh. enuff wif the politic!! what i said do not change the system as im still underage!

last week, i got MOCK INTERVIEW for scholarships. the ethiques that we should obey...
for girl... you need high heel!! but what i can concluded that i hate high heel.. terompah kayu ok lgi kowt.. hahaha
wearing baju kurung... corporate colours....
at 8. am all of ZENITH GENE. members WENT to the Abdullah Munsyi Library for the talk of scholarship. that was entitled SCHOLARSHIP. ACE YOUR WAY! by madam Siti Rafizah Fatimah, An english literature from UiTM PERLIS! there so much info that i got.. im impressed wif her english.. mantop... ala.. kan lecturer!!
about 3 hours.. our minds had to battle wif the talk.. c'mon t8 it easy..

my weakness.. my speaking still worse!! my adek pronouncation even better than me.. that what my umi told so.. ahaha
the question..... besa2 je.. but the panel.. only a panel... she asked me and then,,, stgi pggl ye kwn2 kat lain.. hmmph ... okay

thean... owh.. ak da mals nie

current : here.. quite bising.. caun get excited tgk bola malaysia vs chelsea..
mybe her adrenaline had rise up.. ahaha

Comments

Zafirah's Instagram

Popular posts from this blog

Sharing. Unimas. Asasi.

Assalamualaikum! 
Semoga perkongsian kali ni dapat memberi manfaat kepada sesiapa saja. InsyaAllah. Straight to the point , Asasi di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS). Bear in mind, UNIMAS Sarawak ok bukan sabah! Ahah! Budak2 asasi bersarang dekat kampus lama @ Kampus Timur. Kampus Barat – degree ye adek2. Asasi dekat sini. Ada dua, Asasi Sains Hayat dengan Asasi Sains Fizikal.
Ok. One by one dulu. Heee
Asasi Sains Hayat Subjek Teras : Mathematics, Biology, Chemistry, English dan IT (Lecture and tutorial cm biasa. Just biology xde tutorial bagai. Tapi kami ada OSPE dan PBL. 1ST time OSPE, the topic sal basic dalam lab, nak guna microscope cana, anatomic regions on human, bird, katak semua.. then, lecturer akan bagi markah based on kita buat.
PBL – ni la paling aku suka. Basically, PBL ni ada dalam medic je. Tapi for the sake of exposure, asasi sains hayat kat unimas sediakan. Kita will be assigned on biology group, then given a study case. Contoh kalo tajuk Immunology, ada sorang pakcik u…

MY LAUGH THERAPY

Assalamualaikum wbth :)

Duduk sembang sekali dengan umi dan adik-adik, sangatla menenangkan jiwa
and plus, laugh therapy.


"la, ni pasai apa mulut hang ni adik"
"hmmm dia ni, dok buat lompat bintang, pokkkk tangan kanan kawan dia kena"
"ha, hat tu farid la"
"ada kawan saya berak dalam kelas", adik.
"alooo...kesiannya"
"macam ni...dalam kelas semua kata ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABAWAROKATUH...pastu dia berak", adik.
aku, yah, kakcik, ummi "KWAHAHAHAHAHAHAHA"
"tu la, ada budak tu jalan2,, pok22 keluaq sesuatu dari kaki seluaq" , yah.
"you shouldn't really describe that", ummi.
aku, kakcik "WAAHAHAHAHAHAHA"
"ha, hat dok gelak tu pi smayang", abah.......
*effect bunyi cengkerik*

so guys, spends your moments and cherish it. We never know when it's will come again to enjoy those moments. Family are gifts from Allah and appreciate it. Even we will talk about berak sometimes.. hahaha

Jazakillah doe!!

Assalamualaikum wbth...

Bismillahirahmanirrahim.
Alhamdulillah. Highly praised to Allah. May all of us are always in Allah's barakah and rahmah. Officially, I already are in semester 2 of Foundation in Medical Studies. This time, having a good and meaningful relationship with A&P (anatomy and physiology) and not forgetten too, Basic Human Behaviour and Pyschology as well. 


boring gila. hek eleh...  
*betulkan spec*
Just nak habaq pasal seorang hamba Allah yang Allah bagi chance dekat aku untuk rasa kasih-sayang dia untuk Dia jugak akhirnya. Aiseh
Kepada dia yang,
mengajar aku untuk menerima semua orang tanpa sebarang buruk sangka
mendidik aku bahawa Tuhan itu Maha Pengampun dan everyone deserves it and tak dak sapa pun ada tiket untuk halang anybody from feel it,
menyemai dalam hati yang hidup ini solely untuk Dia,
yang ajaq aku untuk berterima kasih seikhlas-ikhlas kepada mereka yang berhak,
and thanks to remind me about Allah as always,
dan tak semua yang kau ajarkan,
mampu ku practise d…