Different path. Same Aim. Always


PATH : Kubang Pasu Science School 2010 - 2011

"Whatever you did in life, how much you got angry with it.... just don't be 'anak derhaka'"

"Wei ustazah datang! Sorok2 iron!"

"Pssttt.... kita punya sorak sama dengan rumah lain la!!!!! hha??? "

"Zaf, jom g surau!"

"Ha! Laksa2!"

"Wei, sorilaa pancake aku buat letak dengan kaya je..."

"wei... zaf! aku nak tido kejap nih, nanti gerak aku kul 2 eh..."

"Zaf!!!! susun kasut!!"

"study jom, zaf!"

"......tak! thanks to Allah.. bukan yang lain. " (she smiled then..)

"Zorro!!!.... jangan tidoq" (new name... T_T)

"Zaf...janganlaa tido. macam mana nak jadi doktor nih?" (Chemistry class....)

"Wei, syok tak cita hindustan tu...?" (Sabtu-2petang-Bilik Study Ground Floor)

"Gila ke hapa! Roll-call pagi2 buta! dah esok Bio!" (Trial SPM 2011 week)

....... and all of these never could be told indirectly rather than to be remember........

AIM : for sake of Allah! Definitely... SPM, experiance, friendship =)



PATH : Pusat Pra-Universiti Universiti Malaysia Sarawak 2012 - present

"Aku tak percaya dengan action speak louder than words (betul ke quote nih ? =_=').... bagi aku action dengan words must be first together!"

"Study number 1, dakwah tak boleh jadi number 2...."

"kita kenalaa jadik anak yang menyenangkan mak ayah.."

"tau tak lagu nih.... nak dengar tak" (layan je...)

"isk... takot la aku... nape banyak sangat lelaki lembut kat desa ilmu tadi???!!"

"Cais eh ? ok... "

p/s : baru bape bulan bro!... tak abes lagi asasi.... =p

AIM : C'mon la..... again Allah's sake. Dakwah, Study, Medicine!

Comments

Popular Posts